Hur betalar man hos Zalando?

Hur betalar man hos Zalando?

Zalando är en av Europas ledande online-återförsäljare som erbjuder en mängd olika mode- och livsstilsprodukter. Med ett brett utbud av kläder, skor, och accessoarer, har Zalando blivit en populär destination för modeintresserade kunder över hela kontinenten.

I denna artikel kommer vi att utforska de olika betalningsmetoder som Zalando erbjuder sina kunder. Vi kommer att ta en närmare titt på hur man kan betala med faktura, delbetalning, kortbetalning, och andra betalningsalternativ som finns tillgängliga. Detta kommer att ge dig en fullständig förståelse för de flexibla och säkra sätt som Zalando gör det möjligt för sina kunder att genomföra köp online.

Alla Zalando betalningsätt

Zalando erbjuder en rad olika betalningsätt för att säkerställa att varje kund har tillgång till en metod som passar deras behov och preferenser. Här har vi sammanställt alla tillgängliga Zalando betalningsätt:

 • Faktura Zalando
 • Swish
 • kortbetalning
 • Paypal

Betala med faktura Zalando

Att betala med faktura Zalando är ett enkelt och bekvämt sätt att göra dina inköp online. Här går vi igenom hur processen fungerar, och vi inkluderar även information direkt från Zalando som beskriver deras policy och förfaranden för fakturabetalning.

Tidsram för betalning med faktura

Du har 30 dagar på dig att betala för din beställning hos Zalando, räknat från den dagen din beställning skickas. Detta ger dig gott om tid att granska dina varor innan du behöver betala faktura Zalando.

Betalningsinformation

All nödvändig betalningsinformation finns i bekräftelsemejlet som skickas till dig när du har lagt din beställning. Där finner du uppgifter som:

 • Betalningsmottagare: Zalando Payments GmbH
 • Bankgiro: 852-7541
 • Referensnummer: Ditt beställningsnummer

Zalando använder inte OCR-nummer, så det är viktigt att du anger ditt beställningsnummer som referens i meddelandefältet.

Betalning för returnerade varor

Om du väljer att returnera varor inom 30 dagar, behöver du inte betala för dem. Summan för de returnerade varorna kan dras av från totalsumman, och du behöver endast betala för de varor du behåller.

Betala för flera beställningar

Det är inte möjligt att betala för flera beställningar med en klumpsumma eller tillsammans, även om de levereras i samma paket. Varje beställning måste betalas separat genom att ange det specifika beställningsnumret.

Hur väljer man faktura som betalningssätt?

För att betala faktura Zalando, gör du ditt val i steg 2 i kassan. Om du använder fakturabetalning för första gången måste du fylla i ditt personnummer i formatet: ÅÅMMDD-XXXX. Zalando genomför en automatisk kreditupplysning, och det är viktigt att namnet på din fakturaadress matchar din leveransadress.

Varför faktura kanske inte är tillgängligt

Det finns situationer där faktura som betalsätt inte kan vara tillgängligt. Vid varje beställning kontrolleras olika kriterier, och tillgängliga betalningssätt uppdateras därefter. Zalandos kundtjänst har inte möjlighet att påverka eller förutse dessa alternativ.

Betala med Swish Zalando

Swish är en innovativ betalningsmetod som gör det enkelt att genomföra köp hos Zalando. Den mobila betalningsmetoden har blivit populär tack vare sin enkelhet och säkerhet. Här beskriver vi hur Swish fungerar och hur du kan använda den för att betala för dina beställningar hos Zalando.

Hur använder man Swish hos Zalando?

För att börja använda Swish behöver du ladda ner Swish-appen på din mobil och registrera dig med ditt bankkonto och telefonnummer. Processen är enkel och intuitiv, och den gör Swish till ett praktiskt alternativ för dem som vill betala snabbt.

För att betala för dina beställningar med Swish hos Zalando, måste du:

 • Kontrollera att betalningsuppgifterna är korrekta.
 • Bekräfta betalningen i din Swish-app med Mobilt BankID.

Pengarna kommer att dras direkt från ditt anslutna bankkonto.

Återbetalning vid returnering eller annullering

Om du har returnerat eller annullerat din beställning hos Zalando, kommer pengarna att återbetalas till ditt konto omedelbart, så fort Zalando tar emot och behandlar din begäran om annullering.

Betala med kortbetalning Zalando

Kortbetalning är ett av de mest vanliga och bekväma sätten att handla på nätet, och Zalando erbjuder detta alternativ med högsta möjliga säkerhet. Här förklaras hur kortbetalning fungerar på Zalando, vilka kort som accepteras, och de säkerhetsfunktioner som finns för att skydda dina uppgifter.

Vilka Kort Accepteras hos Zalando?

Zalando accepterar flera av de stora kreditkorten:

 • MasterCard
 • Visa
 • American Express

Ditt kort debiteras när din beställning lämnar Zalandos lager. Om du returnerar en vara, återbetalas beloppet till ditt kort igen. Zalando kommer inte att debitera mer än det belopp du har godkänt vid beställningen.

Automatisk Sparande av Kortinformation

När du handlar på Zalando, sparas ditt kort automatiskt i krypterad form. Detta är säkert och gör att du inte behöver ange kortinformationen på nytt nästa gång du handlar på zalando.se.

Betala med Paypal Zalando

Betala med PayPal är ett annat bekvämt och säkert sätt att genomföra dina köp hos Zalando. PayPal är en populär online betaltjänst som tillåter användare att göra betalningar och penningöverföringar över Internet.

En viktig detalj att notera är att det inte är möjligt att kombinera PayPal med vissa andra betalningsalternativ som förskottsbetalning eller faktura hos Zalando. Dessa betalningsmetoder kan inte kopplas ihop i Zalandos system.

För de som väljer att returnera en vara, är processen lika enkel. Beloppet kommer att återföras direkt till ditt PayPal-konto. Med PayPal som en betalningsmetod erbjuder Zalando en bekväm och effektiv betalningslösning för sina kunder, vilket gör online-shopping ännu enklare.

Finns Zalando delbetalning tillgängligt?

Nej, för närvarande finns inte möjligheten att dela upp betalningen för en beställning hos Zalando. Alla betalningar måste göras i sin helhet vid köptillfället. Detta kan förändras i framtiden, så det kan vara värt att hålla koll på Zalandos betalningssida för eventuella uppdateringar eller nya betalningsalternativ.