Pengar till skolresan

WyWallet brinner för att hjälpa människor att ”uppnå sina finansiella mål och drömmar” och ett av de första ekonomiska målen människor har är ofta pengar till en klassresa. På den här sidan tipsar vi också om låneförmedlare, men klassresor ska man inte låna pengar till, de pengarna ska tjänas ihop i förväg. Klassförsäljning är ett sätt att samla ihop pengar till klassen och för det ändamålet kan man med fördel ta hjälp av DelikatessKungen.

Hur går det till?

Att sälja delikatesser är ett tacksamt sätt för en skolklass att tjäna pengar. Alla gillar god mat och salamin, cheddarosten, olivoljan och de andra produkterna från DelikatessKungen är producerade av högkvalitativa råvaror. Tillverkarna är anrika företag från hela Europa. Vad sägs t ex om handgjorda chokladpraliner från ett belgiskt familjeföretag eller jungfruolivolja gjord på tre olika olivsorter från Sicilien?

I ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen bestämmer den säljande gruppen mycket själva. Man säljer var man vill, när man vill och till vem man vill. Försäljningen är helt provisionsbaserad, så man skulle nästan kunna säga att man också bestämmer sin egen ersättning. Ju fler timmar man lägger på försäljningen, desto mer kommer man att sälja och då blir det mer pengar till skolresan.

Först tar klassen upp beställningar genom att knacka dörr hos privatpersoner i sina bostadsområden, uppvakta företag i sin närhet eller genom kampanjer i sociala medier på nätet. Alla säljare får sin egen webbshop med en länk som kan spridas bland släkt och vänner. Men hjälp av en smart app håller klassens kontaktperson, en lärare eller förälder, reda på försäljningen och kan genom den kommunicera med en enskild elev eller alla elever samtidigt.

När marknaden är bearbetad får klassen hem alla sålda delikatesser som de distribuerar till kunderna samtidigt som de tar betalt. På det här sättet riskerar man inte att sitta kvar med ett osålt lager, alla delikatesser man får hem är redan sålda. Gruppen behåller sin egen del av pengarna, sedan är det bara att börja planera för klassresan man tjänat pengar till.

Vad är fördelarna?

Det finns många olika möjligheter att tjäna pengar till en klassresa. Man kan anordna en loppmarknad eller en musikfestival där man tar inträde och säljer kaffe och fikabröd, men det finns mycket som kan gå fel med ett sådant upplägg. Det är svårt att veta exakt vad man ska göra och helt omöjligt att i förväg räkna ut såväl intäkter som kostnader.

Fördelen med försäljning av delikatesser är att så mycket redan är ordnat. DelikatessKungen har hållit på med försäljningssamarbeten med skolklasser och idrottsföreningar sedan början av 90-talet. De har produkterna, försäljningsmaterialet, appen och kompetensen. Istället för att ”uppfinna hjulet” kan klassen koncentrera sig på försäljningen och att tjäna pengar till klasskassan.