Så fungerar Paysafecard – svar på de vanligaste frågorna

Paysafecard

Letar du efter ett tryggt och säkert sätt att betala online utan bankkonto? Då kan paysafecard vara den perfekta lösningen för dig.

Paysafecard är ett förbetalt kreditkort som gör att du kan betala säkert på nätet utan att behöva dela med dig av dina person- och bankuppgifter.

I den här guiden svarar vi på de vanligaste frågorna om paysafecard, bland annat var du kan köpa det, hur du använder det och vad som är fördelarna med detta betalningsätt.

Så läs vidare för att lära dig mer om detta bekväma och prisvärda betalningsalternativ!

Vad är paysafecard?

Paysafecard är ett förbetalt kort som du kan använda för att göra betalningar online och i fysiska butiker.

Det är ett tryggt och säkert sätt att betala utan att behöva använda dina bank- eller bankkortsuppgifter. Eftersom det är förbetalt behöver du dessutom inte oroa dig för du råkar spendera mer pengar än du har.

Det finns två olika alternativ när det gäller Paysafecard: classic och Mastercard.

Paysafecard classic är originalet som du säkert känner igen. När du köper denna variant kan du använda ditt paysafecard på någon av alla de tusentals e-butiker som accepterar paysafecard. Med det sagt går det inte att använda Paysafecard classic på butiker som inte är partner till detta system.

Paysafecard Mastercard ger dig däremot lite mer flexibilitet. Du kan använda den för att handla både online och i fysiska butiker. Om du planerar att använda paysafecard på en webbplats som ännu inte är paysafecard-partner är detta kortet för dig.

Observera dock att paysafecard Mastercard har en årsavgift. Du kommer också att debiteras en liten avgift för påfyllning, uttag i bankomat och transaktioner i utländsk valuta.

Måste man skaffa ett Paysafecard-konto för att använda Paysafecard?

Nej, du behöver inget konto för att använda Paysafecard. Om du vill köpa ett Paysafecard classic kan du göra det utan att skapa ett konto.

Det finns dock vissa fördelar med att ha ett konto, och för att du som konsument ska få ut det mesta som möjligt är det bäst om du skapar ett konto Hos Paysafecard.

Observera att du måste skapa ett konto om du vill använda Paysafecard Mastercard. Konto krävs även för dig som vill kunna göra ett köp för mer än SEK 500 med Paysafecard eller är intresserad av att skapa en Paysafecard e-plånbok.

Hur använder man Paysafecard?

Oavsett om du använder Paysafecard classic eller Åaysafecard Mastercard är processen enkel när det kommer till att betala med denna betalningsmetod.

Om du ska betala med Paysafecard classic väljer du helt enkelt detta som betalningsalternativ i kassan om du köper från en av deras partnerwebbplatser. Du måste sedan ange din 16-siffriga paysafecard-kod. Och sedan är det klart – enkelt, eller hur?

Det är lika enkelt att betala med Paysafecard Mastercard. När du är i kassan på en partnerwebbplats väljer du helt enkelt Paysafecard Mastercard som betalningsmetod. Du kommer då att bli ombedd att ange dina paysafecard-kontouppgifter, och när dessa är ifyllda är der sedan bara att godkänna betalningen.

Kan man betala med Paysafecard överallt?

Paysafecard classic kan endast användas för att betala i e-butiker som är anslutna till detta system.

Med det sagt går det att betala med Paysafecard Mastercard både på nätet och i fysiska butiker, trots att butiken i fråga inte är en paysafecard-partner

Var kan man köpa Paysafecard?

Du kan köpa Paysafecard både i fysiska butiker och på nätet. I fysiska butiker kan du köpa Paysafecard bland annat i matbutiker och bensinstationer. Och på nätet kan du köpa Paysafecard från den officiella webbplatsen.