SJ faktura och delbetalning – allt du behöver veta 2024

I en allt mer digital värld, erbjuder SJ flera moderna betalningsalternativ för att göra livet enklare för resenärer.

Om du funderar på att resa med SJ och undrar över vilka betalningsmöjligheter som finns tillgängliga, då har du kommit rätt. Den här artikeln kommer att täcka allt du behöver veta om SJ faktura och delbetalning. Vi går igenom de huvudsakliga aspekterna och fördelarna med dessa betalningsalternativ.

Vad gäller för SJ faktura?

För dig som är över 18 år och har Mobilt BankID är det möjligt att välja fakturabetalning när du bokar din biljett via SJ:s officiella webbplats eller app. Det kanske låter lite märkligt att betala för sina tågresor på faktura, men faktum är att fler och fler människor börja anamma detta på senare tid.

Fakturan skickas till din angivna e-postadress och måste betalas inom en period av 14 dagar. Det är viktigt att dubbelkolla din skräppost, eftersom fakturan ibland kan hamna där. Betalningsinformationen skickas från adressen noreply@faktura.sj.se.

Kan man betala med faktura via företag?

Ja, att betala med faktura är även en möjlighet för företag. För att kunna använda denna betalningsmetod måste du fock vara registrerad som företagskund hos SJ. Detta ger affärsresenärer och företag en smidig och effektiv lösning för hantering av resor och betalningar.

Vad gäller för SJ delbetalning?

Om du väljer att använda sj delbetalning har du möjlighet att dela upp kostnaden för din resa över 3, 6 eller 12 månader, så länge beloppet är 500 kronor eller högre. Detta är ett bra alternativ för de som kanske inte kan eller vill betala hela kostnaden för resan på en gång. Du har även möjlighet att flytta fram förfallodatumet mer 10 dagar helt kostnadsfritt .

Fördelar med att betala med faktura och delbetalning för dina resor

En av de mest uppenbara fördelarna med att använda sj faktura eller sj delbetalning är att du enkelt kan få en överblick på alla dina fakturor via minafakturor.sj.se. Detta gör det enkelt att hålla koll på dina resor och dina utgifter. Dessutom tillkommer det ingen extra avgift när du väljer fakturabetalning, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för många resenärer.

Att ha alternativet att kunna köpa biljetter från SJ och sedan betala med faktura eller delbetalning är också väldigt smidigt om man för tillfället har snålt med pengar på kontot, men vet att man inom de närmaste dagarna kommer att få in pengar som man då istället kan betala biljetten med.