Tjäna pengar till klassen – 18 olika metoder att testa

Det kan vara en spännande och utmanande uppgift att tjäna pengar till klassen. Det handlar inte bara om att sälja för klassen, utan också om att utforska alternativa metoder för att fylla klasskassan med välbehövliga medel. Det finns en rad saker att sälja med klassen som kan göra att ni tjänar pengar och förstärker sammanhållningen i klassen.

Klassförsäljning är en populär metod, men vad kan man sälja med klassen för att det ska bli framgångsrikt? Dessutom finns det metoder att tjäna pengar till klassen utan att sälja någonting, vilket kan vara skönt för de som inte orkar eller har lust att lägga ner den tid som krävs för det.

I denna artikel kommer vi att utforska 18 olika metoder för att samla pengar till klassen. Vare sig det gäller att sälja med klassen, samla in pengar genom olika aktiviteter eller att helt enkelt andra  kreative vägar att tjäna pengar till klassen.

1. Sälj kaffe

Om ni söker en unik och enkel lösning för att tjäna klasspengar, varför inte överväga att sälja kaffe? Just kaffe är en av de saker som de flesta vuxna älskar och konsumerar dagligen.

Ett exempel på en aktör att vända sig till inom det här området är https://www.kaffekassan.se/ som erbjuder en praktisk plattform för just denna typ av klassförsäljning. Som en del av en växande trend har redan över 2500 klasser, lag och föreningar valt att sälja kaffe via Kaffekassan. Det är verkligen en god möjlighet att samla in pengar till klassen, och processen är både enkel och rolig. Så detta kan vara ett alternativ om ni letar efter saker att sälja med klassen.

2. Sälj kakor

Söker ni något sötare att sälja med klassen? Då kan kakor vara precis det ni söker! Det är en något som går hem i nästan alla hushåll och därför är det ett effektivt sätt att samla in pengar till klassen.

Naturligtvis finns det också företag som specialiserar sig på just denna form av klassförsäljning, vilket gör det hela ännu enklare. Det är inte bara ett roligt sätt att tjäna klasspengar, utan också en fantastisk teambuilding-aktivitet. Ni får nämligen arbeta tillsammans som en klass för att lyckas med försäljningen.

3. Sälj choklad

Har du någonsin träffat någon som inte gillar choklad? Det är svårt att tänka sig en bättre produkt för att tjäna pengar till klassen än denna universellt älskade godsak. För att underlätta säljprocessen finns det specialiserade företag som erbjuder choklad särskilt anpassad för klassförsäljning.

Det är en produkt som helt enkelt tilltalar många, vilket gör det enklare att sälja för klassen och snabbt samla in pengar till klassen. Om du funderar på vad man kan sälja med klassen för att maxa intäkterna, är choklad definitivt en stark kandidat.

4. Sälj tandborstar

Låt oss prata om en produkt som varje hushåll behöver men ofta förbiser: tandborsten.Tandborstar är kanske inte lika spännande att sälja som kaffe, kakor eller choklad, men de har fördelen av att vara nödvändiga. Det gör dem till en ovanligt smart produkt att sälja för klassen.

5. Sälj hushållsprodukter

Diskmedel och rengöringsspray till kökshanddukar och bestick, det alla dessa alldagliga artiklar har gemensamt är att de ofta har en stor efterfrågan och används regelbundet.

Det gör dem till ett ypperligt alternativ när klassen vill tjäna pengar. Ännu bättre, det finns även här företag som specialiserar sig på just denna typ av klassförsäljning.

6. Städa naturen

Ja, det är faktiskt sant. Ni kan dra på er gummistövlarna, ta med sopsäckar och tjäna pengar till klassen genom att städa naturen. Detta är inte bara en utmärkt aktivitet för att tjäna klasspengar, men det är också ett sätt att göra en konkret insats för miljön. Tack vare företag som stadasverige.se, finns det nu möjligheter att göra en god gärning och samtidigt fylla klasskassan.

Detta alternativ erbjuder även en mängd lärdomar för eleverna. Från organisering och planering till teamwork och miljömedvetenhet, vilket gör det till mycket mer än bara en aktivitet för att samla in pengar till klassen. En annan fördel är att detta inte kräver någon försäljning. Så om du letar efter sätt att tjäna pengar till klassen utan att sälja saker, här har du ditt svar. Det är en win-win för både naturen och eleverna.

7. Hjälp lokala företag

Du har kanske inte tänkt på det, men att hjälpa lokala företag kan vara en strålande metod att tjäna pengar till klassen. En mindre traditionell men likväl meningsfull lösning för att få ihop klasspengar. Istället för att fokusera på den klassiska vägen att sälja saker, varför inte erbjuda tjänster som främjar samhället?

Genom att samarbeta med lokala företag kan ni erbjuda diverse tjänster – allt från att städa och inventera till att dela ut flygblad. Detta blir inte bara en alternativ lösning när man funderar över vad man kan göra för att samla in pengar till klassen. Det skapar också en större gemenskap och öppnar dörren för varaktiga relationer mellan skolan och näringslivet.

8. Sälj blommor

I jakten på det perfekta sättet att tjäna pengar till klassen, varför inte överväga något som inte bara lyfter stämningen utan också förskönar omgivningen? Ja, vi pratar om att sälja blommor. Denna klassiska approach för att samla in pengar till klassen får nytt liv med lite kreativitet och en touch av entreprenörskap.

Ofta finns det lokala företag som specialiserar sig på just blomförsäljning och som är mer än glada att samarbeta med skolklasser. De kan erbjuda attraktiva paket som är lätta att sälja.

9. Sälj lotter

Ja, att sälja lotter är en välbeprövad metod för att tjäna pengar till klassen som man faktiskt kan tjäna en hel del pengar via. Företag som Folkspel specialiserar sig på just detta och kan hjälpa er som klass med att komma igång och lyckas med er klassförsäljning.

10. Sälj ost

Vem kan motstå en bit utsökt ost? Det är den perfekta gåvan, ett underbart komplement till en middag och, tro det eller ej, också ett suveränt sätt att tjäna pengar till klassen. Det finns företag som specialiserar sig på att förse klasser med ost att sälja. På så sätt kan man enkelt sälja till klassen utan att göra det minsta lilla kompromiss med kvaliteten.

11. Sälj strumpor

Strumpor är något vi alla behöver, men det är sällan något man tänker på. Här finns en unik möjlighet att tjäna pengar till klassen som många inte har utforskat.

Det första du bör veta är att det finns massor av företag online som kan bli er partner för just detta. De erbjuder allt från bambustrumpor till sportstrumpor, vilket ger er möjlighet att sälja för klassen något som verkligen passar alla.

12. Sälj grillsås och grillkol

Mysiga sommarkvällar, en sprakande grill och doften av nygrillat – visst lockar tanken? Men utan grillsåsen och grillkol blir det svårt att få en lyckad grillkväll. Här sitter en oförmodad möjlighet att tjäna pengar till klassen, som lyfter både smaklökar och klasskassan till nya höjder.

13. Sälj underkläder

Går tankarna i snurror kring hur ni ska fylla på klasskassan? Varför då inte sälja underkläder? Det är en beprövad metod att tjäna pengar till klassen som verkligen fungerar. Newbody är ett av de företag som har banat väg för denna idé och gör det otroligt lätt att sälja till klassen.

14. Anordna en loppmarknad

Om ni behöver tjäna pengar till klassen kan anordnandet av en loppmarknad vara en smart och rolig lösning för att samla in pengar då man kan sälja nästan vad som helst!

Allt från gamla leksaker och kläder till hushållsartiklar och konstverk, möjligheterna är nästan oändliga. Det blir som ett kreativt projekt där alla kan bidra med idéer och föremål.

15.  Swish-insamling

När vi talar om moderna och smidiga metoder att samla in pengar till klassen, är Swish-insamling en självklar vinnare.

En Swish-insamling är hur simpel som helst. Det enda som behövs är en mobiltelefon med Swish-appen, och vips kan alla föräldrar, lärare eller till och med de som bara vill hjälpa till enkelt swisha pengar till klassens konto. Detta kan vara en snabb och effektiv väg för att samla in pengar till klassen och fylla på klasskassan utan att behöva sälja varor eller tjänster.

16. Baka och sälj hembakat börd och kakor

Baka och sälja hembakat bröd och kakor är en klassisk och beprövad metod för att tjäna pengar till klassen. För det första, vem kan motstå doften av nybakat bröd eller smaken av en nyligen gräddad kaka? Detta gör den till en perfekt aktivitet när man vill samla in pengar till klassen.

17. Utför bilvård och tvättjänster   

Varför inte erbjuda bilvård och tvättjänster med klassen? Många människor ser det som en nödvändig men tidskrävande uppgift att ta hand om sina bilar, och det ger er en gyllene möjlighet att fylla ett behov samtidigt som ni samlar in pengar till klassen.

18. Fagning

Bönder och markägare står ofta inför en omfattande uppgift när det kommer till att rensa upp stora ytor av mark från löv på hösten. De är ofta tacksamma för all hjälp de kan få och beredda att betala för tjänsten. Det skapar en fantastisk möjlighet för klasser att samla pengar samtidigt som de gör en positiv insats i samhället.

Fagning är inte bara ett enkelt och direkt sätt att tjäna pengar till klassen utan även en chans att spendera tid ute i friska luften. Det blir dessutom en bra teambuilding-aktivitet där alla kan delta och hjälpa till efter sin bästa förmåga.