Vad är Elpy? – uppdaterad guide 2024!

Vad är Elpy?

I den digitala tidsåldern blir online-shopping allt mer bekvämt och säkert med en mängd olika betalningsalternativ. Elpy, ett relativt nytt betalsätt, tar sig in på scenen som ett flexibelt och pålitligt alternativ för nätshopping. För dem som söker mångsidighet i betalningsplaner, erbjuder Elpy en rad olika val som passar alla behov, från 14 dagars faktura till räntefri delbetalning.

Detta betalsystem har snabbt blivit populärt och går nu att använda i flera av de största webbshopparna i Sverige. Men vad innebär Elpy egentligen, och hur fungerar det? I denna uppdaterade guide kommer vi att utforska just detta, inklusive en lista över butiker som är kopplade till denna betalningstjänst.

En betaltjänst för e-butiker inom Ellos Group

Ellos Group, känt för sin omfattande närvaro inom e-handelsvärlden, har omfamnat Elpy som en del av sitt betalningssystem i sina e-butiker. Detta samarbete markerar en viktig utveckling i Ellos Groups fortsatta strävan att erbjuda kunderna en sömlös och smidig shoppingupplevelse online.

Med Elpy kan kunder inom Ellos Groups butiker nu dra nytta av olika betalningsalternativ, som 14 dagars faktura, månadsfaktura, delbetalning och räntefri delbetalning. Denna flexibilitet inte bara ger kunderna mer kontroll över sina finanser utan också uppmuntrar till en större trygghet och tillfredsställelse när de handlar. Med det sagt erbjuder butiker inom Ellos Group även andra betalningsmetoder också. Kortbetalning och betalning med Swish är t.ex. också tillgängligt.

Alla Elpy Butiker

Ellos Group har med framgång samlat tre framstående e-handelsplatser, Ellos, Jotex och Homeroom, under samma paraply. Tack vare en gemensam e-handelsplattform kan dessa butiker nu erbjuda anpassade och prisvärda kunderbjudanden som är både tilltalande och ekonomiskt fördelaktiga.

Denna samordnade strategi har inte bara lett till bättre priser utan även smidigare och mer effektiva processer som gör Ellos, Jotex och Homeroom till attraktiva platser för online-shopping. Elpy, som betalsätt, spelar en nyckelroll i denna konsoliderade strategi och bidrar till en enhetlig och bekväm betalningsupplevelse över de olika plattformarna.

Det är också viktigt att nämna att Stayhard tidigare ingick i denna koncern. Dock valde Ellos Group år 2022 att satsa på kärnkunden och därför endast fokusera på Ellos, Jotex och Homeroom.

Elpy butiker 2024

  • Ellos
  • Jotex
  • Homeroom

Vilka betalsätt finns tillgängliga via Elpy?

Elpy erbjuder en mångsidig och flexibel betalningslösning som ger kunderna möjligheten att välja mellan flera olika betalsätt. Denna diversitet gör att kunderna kan välja det alternativ som bäst passar deras individuella behov och preferenser. Nedan följer de enskilda betalsätten som finns tillgängliga via Elpy.

14 dagars faktura

Genom 14 dagars faktura kan kunderna handla idag och betala inom en tvåveckorsperiod. Detta ger kunderna lite andrum att se till att de är nöjda med sina inköp innan de betalar, och ger flexibilitet i budgeteringen.

Månadsfaktura

Månadsfaktura är ett betalsätt som tillåter kunderna att samla alla sina inköp under en månad på en enda faktura. Detta alternativ ger en överblick och möjlighet att hantera sina utgifter på ett sätt som passar deras månatliga budget.

Delbetalning

Delbetalning är ett alternativ som ger kunderna möjligheten att dela upp kostnaden för ett inköp över flera månader. Detta kan vara särskilt användbart för större inköp, där kunden behöver mer tid att betala av beloppet. Du väljer själv hur mycket du vill betala varje månad, och för närvarande är den effektiv årsräntan 29,91% och nominell årsränta uppgår till 20,28%.

Räntefri delbetalning

Räntefri delbetalning erbjuder samma möjlighet att dela upp kostnaden över tid, men utan att behöva betala någon ränta. Detta kan vara ett attraktivt alternativ för dem som vill ha flexibiliteten i delbetalning utan extra kostnader. Med det sagt betalar man en administrationsavgift på 39 kronor per månad samt ett engångsbelopp på 199 kronor i uppläggningsavgift.

Hur loggar man en på Elpy?

För att logga in på Elpy, används Mobilt BankID. Detta säkra autentiseringssystem är kopplat till din bank och ger en smidig och säker inloggning.

Genom att använda Mobilt BankID kan du enkelt och tryggt logga in på Elpy och hantera dina transaktioner, utan att behöva komma ihåg ytterligare lösenord eller användarnamn. Detta gör inloggningen både snabb och pålitlig, och säkerställer att endast du har tillgång till ditt Elpy-konto.

Hur betalar man en Elpy faktura?

Att betala din Elpy faktura är en enkel och smidig process som kan genomföras på flera olika sätt. Här är de metoder som du kan använda.

Online på elpy.com

Det enklaste sättet att betala din faktura är online på Elpy’s webbplats. Här kan du logga in på ditt konto och få tillgång till dina fakturor, välja olika betalningsalternativ och hantera ditt köp som du vill.

Via Elpy appen

För dem som föredrar att använda mobilen, erbjuder Elpy en app som ger samma funktionalitet som webbplatsen. Du kan betala din faktura, flytta fram betaltiden eller delbetala ditt köp direkt från appen.

Via din internetbank

Om du föredrar att betala din faktura via din internetbank, hittar du betalningsuppgifterna på din faktura online på elpy.com, via appen eller i det mejl som Elpy skickade till dig i samband med att din beställning levererats.