Vad kostar en platsbyggd bokhylla?

En platsbyggd bokhylla är ofta en utmärkt lösning när du vill skapa ett personligt och funktionellt hem. Denna anpassade lösning kan anpassas till både rummets specifika mått och stil samt utformas för att möta individuella behov och önskemål.

Kostnaden för en platsbyggd bokhylla varierar avsevärt beroende på faktorer som materialval, designkomplexitet och arbetskostnader. Här nedanför idag kommer vi att titta närmare på de olika aspekterna som påverkar priset på en platsbyggd bokhylla och hjälpa dig att förstå vad du kan förvänta dig för slutpris.

Priset kan variera

Priset på en platsbyggd bokhylla varierar som sagt beroende på flera faktorer. Storleken på bokhyllan spelar såklart en stor roll. En större bokhylla kräver mer material och arbete, vilket påverkar kostnaden. Materialvalet är en annan avgörande faktor. Träslag som ek är ofta dyrare än till exempel furu. Designens komplexitet spelar också en roll i det slutgiltiga priset. En bokhylla med enkel design och raka linjer är vanligtvis mindre kostsam att tillverka än en med massor av detaljer och anpassade funktioner.

Du kan med det sagt räkna med att priset åtminstone kommer att landa på omkring 30 000 kr. Varje projekt är dock som sagt unikt och priset kan öka markant beroende på individuella önskemål och specifika förutsättningar i hemmet.

Begär offert för att få exakt pris

För att få en exakt kostnad för just den platsbyggda bokhylla du vill få byggd så är det bästa du kan göra att begära offert från en hantverkare som kan bygga dessa.

För att få en klar bild av kostnaden för din platsbyggd bokhylla Stockholm kan du klicka dig in på platsbyggaren.se där du enkelt kan lämna din förfrågan och få en skräddarsydd offert baserad på dina specifika behov och förutsättningar för en platsbyggd bokhylla i Stockholm. Liknande aktörer finns över hela landet om det är så att du inte bor i Stockholm.

Genom att ange detaljer om storlek design och önskat material kan du få en offert som speglar den faktiska kostnaden mer noggrant. Detta är egentligen det enda sättet som du kan få ett konkret svar på vad det kommer att kosta.

Få ner kostnaden med ROT-avdraget

När du investerar i en platsbyggd bokhylla är det klokt att utnyttja ROT-avdraget för att minska kostnaderna. ROT-avdraget tillåter dig att dra av 30% av arbetskostnaden direkt på fakturan, vilket kan innebära en betydande besparing.

Om din platsbyggda bokhylla t.ex. kostar totalt 50 000 kr och arbetskostnaden är 35 000 kr, kan du spara 10 500 kr genom ROT-avdraget. Detta eftersom 30% av 35 000 kr är just 10 500 kr. På så sätt blir den effektiva kostnaden för arbetskraften endast 24 500 kr. Värt att notera är dock att det endast går att utnyttja detta avdrag upp till en gräns på 50 000 kr per person och år.