Viktiga tips för dig som handlar online

Att handla på nätet har aldrig varit så enkelt som det är idag. Med bara några få klick kan du köpa och beställa varor online för att sedan få dem levererade direkt till din dörr. Och med så många återförsäljare som erbjuder gratis frakt och returer finns det ingen anledning att inte dra nytta av bekvämligheten med att handla på nätet.

Här idag kommer vi att gå igenom några tips som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din shopping på nätet.

Jämför priser mellan olika återförsäljare

Enligt oss på Wywallet är det väldigt viktigt att man alltid jämför priserna mellan olika återförsäljare innan du gör ett köp på nätet. På så sätt kan du vara säker på att du får bästa möjliga pris.

Det finns några olika sätt att jämföra priser på nätet. Det kanske främsta sättet är att använda en webbplats för prisjämförelser som Prisjakt eller Pricerunner. På dessa webbplatser kan du ange den produkt du vill köpa och de visar dig priserna från olika återförsäljare.

Handla bara från seriösa e-handlare

Tyvärr finns det en hel del bedragare och oseriösa e-butiker på nätet. Det är därför viktigt att du bara köper från välrenommerade återförsäljare på nätet.

Hur kan du se om en återförsäljare på nätet är seriös? Det finns några saker att hålla utkik efter:

  • Det bör finnas en fysisk adress och kontaktuppgifter någonstans på webbplatsen
  • Webbplatsen ska ha SSL-certifikat
  • Webbplatsen är certifierad för trygg e-handel

Var medveten om fraktkostnader och leveranstider

När du handlar på nätet är det viktigt att vara medveten om fraktkostnader och leveranstider. Vissa återförsäljare erbjuder gratis frakt, medan andra tar ut en fast avgift eller en avgift per artikel. Och leveranstiderna kan variera från några dagar till några veckor.

För att undvika överraskningar bör du kontrollera fraktkostnader och leveranstider innan du köper något på nätet.

Använd en säker betalningsmetoder

När du är redo att gå till kassan och betala för ditt köp på nätet är det viktigt att du använder en säker betalningsmotor. På så sätt kan du se till att din personliga och ekonomiska information är skyddad.

Det finns några olika säkra sätt att betala online och här är några av våra favorit metoder:

  • Kredit-/betalkort
  • PayPal
  • Swish
  • e-plånböcker
  • paysafecard
  • Trustly

Det alla dessa betalningsmetoder hat gemenstamt är att de erbjuder en hög säkerhetsnivå. Så när du är redo att göra ett köp på nätet, se till att använda en av dessa metoder för att hålla din information säker och trygg.