Webbutiker med egen faktura 2024 – handla med faktura utan Klarna

Webbutiker med egen faktura

Onlinehandel har blivit en vanlig del i många personers vardag, och fler människor än någonsin väljer att göra just detta. Idag är Klarna det dominerande alternativet när det kommer till betalningstjänster online här i Sverige, men under de senaste åren har ett intressant och växande alternativ vuxit fram, webbutiker som erbjuder möjligheten att handla med egen faktura utan Klarna.

Det finns flera olika anledningar till varför man kanske vill handla från butiker med egen faktura. Kanske föredrar man andra betalningstjänster, eller så kanske man vill undvika kreditupplysningen som Klarna alltid genomför på sina kunder. Oavsett anledning finns det som sagt alternativ till dig som vill handla på faktura utan Klarna.

Butiker med egen faktura

I takt med att allt fler företag med egen faktura dyker upp, växer också konsumenternas förtroende och intresse för att handla på detta sätt. Många söker t.ex. efter möjligheten att beställa kläder på faktura eller att göra avbetalningar utan Klarna.

2024 ser ut att bli ett betydande år för denna trend, och det finns en rad spännande möjligheter och utmaningar som väntar runt hörnet. Den här artikeln kommer att lista alla butiker med egen faktura 2024, och ge insikt i hur du kan handla på faktura utan Klarna.

Webbutiker med egen faktura utan Klarna

 

Butik utan Klarna

Alternativ till Klarna

Säljer

cdon.se Qliro Elektronik
tretti.se Qliro Vitvaror och hushållsprodukter
amazon.com Amazon faktura & månadsfaktura Nätvaruhus
gymgrossisten.se Qliro Kostillskott & träning
ellos.se Elpy Kläder, skönhet & sport
jotex.se Elpy Inredning
homeroom.se Elpy Inredning
buildor.se Walley Byggvaror
bygghemma.se Svea Webpay Byggvaror
eleven.se Qliro Smink & parfym
shopping4net.se Egen faktura & delbetalning Nätvaruhus
parfym.se Qliro Parym
nordicfeel.se Qliro Smink & parfym
lyko.se Qliro Smink & parfym
bangerhead.se Qliro Skönhetsprodukter
zalando.se Egen faktura Kläder
outdoorexperten.se Qliro Outdoor
furniturebox.se Svea Webpay Möbler
kellfri.se Svea Webpay Lantbruk & skogsbruk
bubbleroom.se Egen faktura & delbetalning Kläder & skor
campadre.se Qliro Kläder & accessoarer
nelly.com Qliro Kläder & skor
nlyman.se Qliro Kläder & skor
cellbes.se Egen faktura & delbetalning Kläder
uret.se Qliro Klockor
inkclub.com Qliro Kontorsmaterial & bläckpatroner
engelsons.se Egen faktura Jakt- & friluftsprodukter
trendrum.se Svea Webpay Möbler
margaretha.se Avarda Broderier & garn
komplett.se Walley Elektronik
byggshop.se Svea Webpay Verktyg & bygg
duabhuset.se Walley Verktyg & maskiner
polarpumpen.se Svea Webpay AC & solceller
hemfint.se Svea Webpay Hus & trädgård
ginza.se Qliro Elektronik
teknikmagasinet.se Svea Webpay Elektronik

 

Alternativ till Klarna

Klarnas popularitet som en ledande betalningsmetod online har drivit fram behovet av alternativa betalningstjänster. Många konsumenter och företag söker efter möjligheten att handla på faktura utan Klarna. Nedan följer en genomgång av några av de mest framstående alternativen som finns tillgängliga idag.

Afterpay

Afterpay är en tjänst som tillåter kunder att köpa nu och betala senare. Detta skapar en enkel och flexibel betalningslösning som många föredrar. Afterpay erbjuder även möjligheten att betala med kort och direktbetalning.

Butiker med egen faktura

Allt fler butiker väljer att erbjuda egen faktura som betalningsalternativ. Detta möjliggör en direkt relation mellan kund och företag, utan mellanhänder som Klarna.

Qliro

Qliro är en finansiell tjänst som erbjuder smidiga och trygga betalningar online. Genom att erbjuda olika betalningsalternativ som faktura och delbetalning, ger Qliro  kunderna möjlighet att handla på ett sätt som passar deras behov.

Collector

Collector är en betalningslösning som kombinerar flexibilitet med säkerhet. de erbjuder  fakturabetalning på 30 dagar och delbetalning på 36 månader.

Elpy

Elpy är en ny aktör på marknaden som enbart går att använda hos webbutiker kopplade till Ellos Group.

Svea Webpay

Svea Webpay är en välkänd betalningsleverantör som erbjuder en rad olika betalningsalternativ, inklusive fakturabetalning och delbetalning.

Ecster

Ecster erbjuder en rad olika betalningslösningar som är anpassade efter dagens digitala köpvanor. Det går att betala med faktura och delbetalning.

Resurs Bank

Resurs Bank har länge varit en aktör inom finansiella tjänster och erbjuder idag en rad olika betalningsalternativ online. Hos dem är det möjligt att köpa med faktura på 30-60 dagar och delbetalningar upp på hela 72 månader.

Andra populära betalningstjänster som många webbutiker använder sig av är t.ex. Swish, Paypal, Walley och Billmate.

Beställ kläder på faktura utan kreditupplysning och Klarna

Det har blivit allt mer populärt att beställa kläder på faktura utan kreditupplysning och Klarna. Denna trend speglar en ökad efterfrågan på flexibilitet och integritet i samband med online-shopping. Många kunder känner sig mer bekväma med att handla från butiker som erbjuder fakturabetalning, men de vill inte behöva genomgå en kreditkontroll varje gång de ska handla på faktura.

Att beställa kläder på faktura utan kreditkontroll erbjuder flera fördelar. Det ger konsumenterna möjlighet att prova kläder innan de betalar, vilket kan vara särskilt användbart när man handlar online och inte kan prova varorna i en fysisk butik. Dessutom kan processen att handla utan kreditupplysning upplevas som mer diskret och privat.

Flera butiker med egen faktura har insett detta behov och erbjuder nu denna typ av betalning. Det öppnar upp för fler valmöjligheter och en större frihet för konsumenterna. Att handla på faktura utan kreditkontroll är inte längre ett undantag utan blir allt mer vanligt.

Vad köper konsumenter från butiker på faktura utan Klarna?

När det kommer till att handla från butiker på faktura utan Klarna, sträcker sig konsumenternas intressen över en mängd olika kategorier. Denna betalningsmetod har blivit populär på många områden, och inte bara för kläder och mode. Att handla med egen faktura och utan kreditupplysning har gjort det möjligt för människor att utforska ett brett spektrum av produkter på ett bekvämt och flexibelt sätt.

Här är några av de populära ämnen och produkter som konsumenter ofta köper från butiker som erbjuder faktura utan Klarna:

 • Kläder
 • Smink
 • Elektronik
 • Möbler
 • Sportutrustning
 • Skor
 • Smycken
 • Leksaker
 • Heminredning
 • Böcker
 • Hälsoprodukter
 • Trädgårdsartiklar
 • Husgeråd
 • Musikinstrument
 • Datorer och tillbehör
 • Telefoner och tillbehör
 • Konst och hantverk
 • Resor och upplevelser
 • Bil- och motorcykeltillbehör
 • Livsmedel och drycker

Finns avbetalning utan Klarna?

Ja, det finns flera butiker med egen faktura som också erbjuder avbetalning och delbetalning utan Klarna. Denna trend är en del av en större rörelse mot att ge konsumenterna mer kontroll och flexibilitet i sina betalningsalternativ.

Att köpa på avbetalning utan Klarna ger konsumenter möjligheten att sprida kostnaden för ett köp över en längre period. Detta kan vara särskilt användbart för större inköp, såsom möbler, elektronik eller dyrare smycken. När det kommer till att betala för saker på avbetalning är det dock viktigt att ha koll på att detta många gånger innebär en extra kostnad i from av ränta.

Fler butiker lämnar Klarna för andra betalningstjänster

I takt med att marknaden för e-handel fortsätter att diversifieras och expandera, har man kunnat observeras en trend där fler och fler webbutiker väljer alternativa tjänster framför Klarna. Även om Klarna fortfarande är den absolut största spelaren på marknaden, har konkurrenter som Qliro gjort betydande framsteg de senaste åren.

Qliro, till exempel, har vuxit snabbt och blivit ett attraktivt alternativ för många butiker. Genom att erbjuda en rad olika betalningsalternativ och anpassade lösningar.

Klarna och Kronofogden – kritik mot Klarna

Klarna har under de senaste åren mött ökad kritik, särskilt när det gäller dess samarbete med Kronofogden i Sverige. Kritiken har ofta centrerat kring påståenden om att Klarna har skickat små skulder till inkasso alltför snabbt, vilket resulterat i ytterligare avgifter och en negativ påverkan på kundens kreditvärdighet.

Flera konsumentorganisationer och media har rapporterat om fall där kunder har fått sina ärenden skickade till Kronofogden trots relativt små belopp och korta förseningar i betalningen.

Med det sagt har webbutiker med egen faktura såklart också rätten att skicka obetalda fakturor till Kronofogden om du inte skulle betala i tid. Det är därför alltid viktigt att man tar ansvar för sina köp online.

Varför vill man handla hos butiker utan Klarna?

Att handla hos butiker utan Klarna kan vara attraktivt av flera skäl, och de individuella preferenserna kan variera. Här är några anledningar som kan förklara varför vissa kunder väljer att handla hos butiker som inte använder Klarna.

1. Alternativa Betalningsmetoder – Butiker utan Klarna kan erbjuda alternativa betalningsmetoder som passar kundens unika behov och preferenser, som butiker med egen faktura, avbetalning utan Klarna eller andra online-betalningstjänster.

2. Kritik mot Klarna – Som tidigare nämnt har Klarna mött kritik gällande hantering av inkasso och samarbete med Kronofogden. Vissa kunder kan vara oroliga över dessa frågor och föredrar därför att handla på faktura utan Klarna.

3. Personlig Preferens – En del konsumenter kan ha personliga skäl för att undvika Klarna, såsom tidigare negativa upplevelser eller preferenser för en lokal eller mindre betalningstjänstleverantör.

4. Blockad från att använda Klara – Man kan faktiskt bli blockerad från att använda Klarnas tjänster. Detta kan bero på olika faktorer, men vanligtvis brukar det handla om tidigare missade betalningar eller att kreditupplysningen som Klarna tagit på dig visar att du har finansiella problem.